В Україні прийняли нове рішення щодо пенсіонерів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні прийняли нове рішення щодо пенсіонерів Донбасу

В Україні прийняли нове рішення щодо пенсіонерів Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада пішла на зустріч пенсіонерам та жителям окупованого Донбасу, які в зв'язку з карантином не можуть виїхати на підконтрольну Україні територію і замінити банківські картки, у яких закінчився термін дії. Ощадбанк продовжив термін дії таких карток до 1 березня 2021 року, а це означає, що пенсіонери ОРДЛО зможуть отримувати гроші за старими картками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Ощадбанку.

"Карти Ощабанку внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», і термін дії яких закінчується під час карантину, не будуть блокуватися до 1 березня 2021 року. Якщо ви не змогли отримати нову карту в відділенні, ви можете і далі знімати кошти і розраховуватися своєю старою картою до 1 березня 2021 року ", - йдеться в повідомленні Ощабданка.

В Ощадбанку нагадали, що перевипуск карт пенсіонерів з ОРДЛО продовжують за графіком - їх доставляють в відділення, дебув відкритий банківський рахунок, про що повідомлять клієнту смс-повідомленням.

Важливо нагадати, що з метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат і допомог у лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях, Ощадбанк створив мобільні підрозділи, щоб максимально охопити банківськими послугами внутрішньо переміщених осіб і місцеве населення у лінії розмежування, в тому числі поблизу КПВВ.

Як відомо, пенсіонери ОРДЛО продовжують отримувати пенсії в штатному режимі, незважаючи на пандемію коронавіруса. При цьому відомо, що в ОРДЛО майже 300 тисяч пенсіонерів чекають відкриття КПВВ для отримання пенсій, але влада України закликає людей не хвилюватися, так як після завершення карантину у них буде до 90 днів, щоб пройти ідентифікацію і отримати гроші, які накопичуються на картках "Ощадбанку" .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський прийняв нове рішення щодо жителів ОРДЛО- він пообіцяв включити їх до плану вакцинації від коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?