В Україні призиватимуть більше обмежено придатних — що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні призиватимуть більше обмежено придатних — що важливо знати

В Україні призиватимуть більше обмежено придатних — що важливо знати
Джерело:  online.ua

Міноборони України вирішило оновило список хвороб, за яким визначається придатність військовозобов'язаного до військової служби. У відомстві звертають увагу українців на те, що відтепер будуть призивати ще більшу кількість людей.

Джерело: Міністерство оборони України

Як уже згадувалося раніше, в нашій країні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію до 15 листопада.

А тиждень тому чинності набули зміни, які дозволяють до лав ЗСУ призвати більшу кількість обмежено придатних до військової служби.

Міноборони прибрало "спірні статті"

Раніше у "Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України" розклад хвороб передбачав формулювання "обмежена придатність чи придатність визначається індивідуально". У таких випадках в умовах воєнного часу ВЛК мала ухвалювати постанову "придатний до військової служби" за винятком кількох статей (2-в, 4-в, 5-в, 12-в, 13-в, 14-в, 17-в, 21-в, 22-в).

Проте ці винятки вирішили прибрати, а це означає, що за "спірними" статтями визнаватимуть придатними усіх.

За обмежено придатними будуть закріплювати конкретні військові спеціальності

Є також ще одна важлива зміна – це затвердження військово-лікарською комісією обмежено придатного до тієї чи іншої військової роботи.

Що важливо розуміти, тепер ВЛК буде не тільки ухвалювати постанову про обмежену придатність до військової служби, а й водночас приймати рішення про придатність призовника до служби за конкретною військовою спеціальністю.

Якщо військовослужбовця визнають непридатним до служби за певною спеціальністю, то командир частини перед тим, як відправити його на іншу посаду, може направити підлеглого до ВЛК. Там визначать придатність військовослужбовця до служби за новою військовою спеціальністю.

Окрім того, наголошується, що на період мобілізації та війни спрощено вимоги до стану здоров'я для військовослужбовців десантно-штурмових військ та морської піхоти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?