В Україні різко подешевшає газ для промисловості
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні різко подешевшає газ для промисловості

В Україні різко подешевшає газ для промисловості
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз" суттєво знизив ціну на природний газ в липні для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.

Тепер НАК пропонує газ за ціною 5 017-5 606 грн/тис. куб. м (без ПДВ і витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

Вказано, що в порівнянні з цінами на червень, з 1 липня ціни будуть знижені на 12,7-13,5%.

Як відомо, в червні "Нафтогаз" знизив ціни на газ для промислових споживачів на 7,6-7,9% залежно від умов споживання та оплати. А минулого тижня стало відомо, що "Нафтогаз" знизив ціну природного газу для населення в червні на 7,3% - до 5553,89 гривень за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки і націнки постачальника).

Нагадаємо, нещодавно кандидат економічних наук Костянтин Денисов, коментуючи заяви голови "Нафтогазу" про високу ймовірність нової газової кризи для України з боку Росії, стверджує, що наразі їх можна розглядати як підготовку до підвищення цін на газ, зокрема для населення, ТКЕ, бюджетних установ.

Як повідомляв ONLINE.UА, Польща готова розширити свою газову систему  з українською за допомогою інтерконектора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?