В Україні розгорається скандал з Шустером: мережа обговорює гучне відео і рішення суду
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні розгорається скандал з Шустером: мережа обговорює гучне відео і рішення суду

В Україні розгорається скандал з Шустером: мережа обговорює гучне відео і рішення суду
Джерело:  online.ua

Український телеведучий Савік Шустер в прямому ефірі заявив, що українська влада відновлює тиск на нього.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео ефіру, опубліковане на Facebook.


"Мені в рекламній паузі сказали, що Печерський суд прийняв рішення відновити проти нас і проти мене всі переслідування. На наступному тижні ми очікуємо і обшуки, і все, що хочете, буде тут. Ось в такій ситуації ми живемо", - сказав Шустер.


Читайте також: Депутат звинуватив Шустера у брехні: опубліковані фото і відео


"Нам існувати залишилося кілька тижнів, тому що влада погрожує всім, хто хоче нам допомогти - викликають податкову, призначають величезні штрафи. Ось що відбувається в країні. Тому поки ми все ще є - будемо давати слово тим, хто не згоден з цим", - додав телеведучий.



Пізніше гендиректор каналу "3S.tv" Павло Єлізаров написав в Facebook про рішення Печерського районного суду Києва про проведення обшуків на студії і в будинку Шустера.


"Як нам щойно стало відомо з достовірних джерел, суддя Печерського суду в закритому судовому засіданні, без присутності наших адвокатів, виніс постанову про проведення обшуку за місцем проживання Савіка Шустера і на телеканалі Савік Шустер Студія. Вважаємо, що це відновлення тиску", - заявив Єлізаров.



Також в мережі з'явилися постанови Печерського райсуду, в яких необхідність обшуку зв'язали з непогашеним кредитом. На думку Єлізарова, депутати "Народного фронту" організували донос, після якого український уряд зміг знову почати тиснути на Шустера: "Ось привіт від Гройсмана-Порошенко. За цією позикою Савіка викликали на допит. Він надав всі вичерпні документи, але вони намагаються нас добити. А депутатський донос організований НФ".


Користувачі соцмереж обурилися такому повороту подій. Користувач $@v4!N написав: "Логічно. Все як в Росії. Проти влади не можна перечити".


Андрій: "Ще одна брехня Порошенко, це той хто буде захищати свободу слова. Ганьба!".


Michael Komissarouk: "Жоден президент, крім першого, не може красиво піти на заслужений. Кожному з них потрібно обос**тися. Як пороблено, чим далі, тим гірше".


Svitlana Omelchenko: "Це країна в країні. Народ живе своїм життям, а влада іншим. Сором..."


Lada Lukianova: "Куди ми прийшли??? З новою владою!? Пора щось міняти знову".


Однак зазначимо, що деякі з користувачів соцмереж розкритикували обурення інших українським урядом. Агатангел Кримський написав: "Судова гілка влади за Конституцією є незалежною. У нас не цар, що все вирішує".


Нагадаємо,  в квітні Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні  нібито через розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в липні в Київському апеляційному адмінсуді вирішили підтвердити право телеведучого Савіка Шустера на роботу в Україні.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?