В Україні розгортають перший мобільний госпіталь для хворих коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розгортають перший мобільний госпіталь для хворих коронавірусом

В Україні розгортають перший мобільний госпіталь для хворих коронавірусом
Джерело:  online.ua

В Івано-Франківській області під відкритим небом розгорнули мобльний госпіталь для хворих коронавірусом. Це перший мобільний госпіталь для хворих ковідом, розгорнутий в Україні. Він розрахований на 120 ліжко-місць, укомплектованих всім необхідним обладнанням для пацієнтів з COVID-19. Фото і відео мобільного госпіталю для пацієнтів з ковідом опублікувала пресслужба ДСНС України, передає ONLINE.UA.

Як відомо, потужний спалах коронавіруса на Прикарпатті був зафіксований на початку тижня. Через погіршення епідеміологічної ситуації регіон відвідав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, після візиту якого влада ухвалила рішення про посилення карантину з 22 лютого - там вводиться червона зона. На даний час в області вже переповнені лікарні, передбачені для пацієнтів з коронавірусом, тому було прийнято рішення розгорнути там мобільний госпіталь. Його розгорнули на території Богородчанської центральної районної лікарні для надання медичної допомоги хворим COVID-19.

Місцева комісія ТЕБ та НС також прийняла рішення про введення особливого режиму в'їзду і виїзду з окремих населених пунктів Івано-Франківської області. Зокрема, в рамках боротьби з коронавірусом на в'їздах і виїздах з населених пунктів встановлять карантинні пости. Всього буде 16 таких пунктів, п'ять з них - цілодобові.

Нагадаємо, станом на 20 лютого за добу в Івано-Франківській області зафіксували 738 випадків коронавируса. Цей показник найвищий серед усіх регіонів. Всього ж за час пандемії на Прикарпатті зафіксовано майже 59 тисяч випадків зараження коронавірусів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за минулу добу коронавірус діагностували у 6295 українців. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже майже 1,3 млн осіб, з них 25045 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?