В Україні розкрили агентурну мережу спецслужб РФ: СБУ повідомила деталі
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні розкрили агентурну мережу спецслужб РФ: СБУ повідомила деталі

В Україні розкрили агентурну мережу спецслужб РФ: СБУ повідомила деталі

Служба безпеки України викрила агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої в Росії вербували закарпатських заробітчан для участі в проплачених акціях.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Правоохоронці встановили, що в Москві під прикриттям громадської організації російські спецслужби вербували жителів Закарпаття. Під час «семінарів» і «конференцій» куратори відпрацьовували жителям регіону завдання, зокрема проведення агітації на підтримку автономізації Закарпатської області", - йдеться в повідомленні.
Співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність одного з керівників громадської організації - колишнього співробітника спецслужб РФ. У 2015 році він завербував кількох жителів Закарпаття, які за гроші погодилися брати участь в перекритті в регіоні доріг, проведенні протестних акцій проти мобілізації, а також мітингів на підтримку автономізації області, створення фейкової республіки «Підкарпатська Русь». Оперативники СБУ також встановили, що куратор передавав агентам інструкції, в яких описувалися деталі організації необхідних Кремлю протестів - від місця проведення, кількості людей - до тексту гасел і вимог.

Читайте також: Генна дій Москаль: сепаратизму на Закарпатті немає, була пара ідіотів, але вже притихли
Дії громадянина Росії слідчі управління СБУ в Закарпатській області кваліфікували за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Громадянин РФ оголошений в розшук. Відносно нього розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки він постійно перебуває в Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, на початку лютого СБУ на Закарпатті затримала адміністратора групи в одній з соцмереж, який за російські гроші вів пропаганду агресії Росії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?