В Україні розкрили подробиці навчань, що сколихнули Кремль
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні розкрили подробиці навчань, що сколихнули Кремль

В Україні розкрили подробиці навчань, що сколихнули Кремль
Джерело:  interfax.com.ua

У Міністерстві оборони України розповіли про ракетні стрільби, які пройдуть недалеко від адмінкордону з Кримом в Херсонській області і вже викликали переполох в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».
За словами глави прес-служби Збройних сил України Романа Юрчила, 1-2 грудня в рамках навчань в Херсонській області пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності.
"1-2 грудня відбудуться навчання, в рамках яких будуть проведені випробування керованих зенітних ракет середньої дальності. До проведення заходів залучатимуться екіпажі бойової авіації, транспортної авіації, підрозділи зенітно-ракетних військ, радіотехнічних військ та зв'язку, а також безпілотна авіація, - заявив він.

Читайте також: Укра їна не відмовляється від стрільб біля Криму: Росія брязкає зброєю
При цьому Юрчило додав, що «одним з елементів навчань будуть повітряні стрільби керованих ракет середньої дальності».
Він підкреслив також, що навчання "проходитимуть виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем, вони будуть проведені відповідно до міжнародного права", і запевнив, що ЗСУ завчасно підготували і оприлюднили офіційне повідомлення про ці маневри.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії пригрозили Києву ракетним ударом у відповідь на проведення навчань поруч з окупованим росіянами Кримом.
У відповідь у Міноборони України визнали, що від Росії «можна чекати чого завгодно», і додали, що навчання будуть проведені в будь-якому випадку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?