В Україні розкрили секрет несподіваної перемоги Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

В Україні розкрили секрет несподіваної перемоги Трампа

В Україні розкрили секрет несподіваної перемоги Трампа
Джерело:  online.ua

Секретом перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США стала підтримка американців, незадоволених мігрантами, які хочуть зниження податків і підтримки бізнесу в країні.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів український політтехнолог Сергій Гайдай.
"Є Америка, яка гроші заробляє, це, як кажуть, "біла одноповерхова Америка". І ось Америка, яка гроші заробляє, традиційна Америка, вважає, що податки потрібно знижувати, а підприємця - берегти і плекати", - підкреслив він.
Також експерт додав, що ці люди незадоволені емігрантами, і тим, що держава більше дбає про нацменшини і сексуальні меншини, ніж про робочу Америку.
Читайте також: Трамп починає гучне розслідування в США: соцмережі веселяться
"І вони побачили в Трампі виразника своїх інтересів, він неполіткоректно і прямо про це говорив, викликавши дике невдоволення іншої половини Америки. Але саме цей фактор і дозволив йому перемогти, "біла одноповерхова Америка" мобілізувалася", - запевнив Гайдай.
За його словами, "політтехнологією Дональда Трампа можна назвати шоу".



"Це завжди цікаво. Вас завжди вабитиме людина, яка говоритиме про щось голосно, вас завжди вабитиме конфлікт, на який вирішується людина. А Трамп йшов на конфлікт, і зрозуміло, що він такий по своїй природі, це не "штучно". Всі, хто знали про Трампа до президентської кампанії, підтвердять - він дійсно такий, він - публічна особа, і йому це подобалося", - зазначив експерт.


Гайдай пригадав, що свого часу у Трампа було телешоу, він любив грати епізоди у фільмах.


"В "Один вдома-2" є такий фрагмент: головний герой Кевін йде по готелю, який, якщо не помиляюся, належить Трампу, зустрічає Трампа і питає, як пройти на ресепшн. Той показує. Тобто Трамп - це герой шоу. Але виграш полягав не в цьому, шоу лише допомогло стати президентом", - заявив політтехнолог.



Експерт додав, що ще однією причиною перемоги представника Республіканської партії став розкол Америки.


"Причина - в тому, що Америка зараз розколота, соціум розколотий на дві половини. Одна половина - це інтелектуали з великих міст, які голосували за Хілларі Клінтон, до цього голосували за Обаму. Вони традиційно голосують за демократів. Ця частина публіки заражена соціалізмом" , - зазначив Гайдай.


Читайте також

:

У

Обами і Трампа є дивовижну схожість: з'явилося пояснення


За його словами, "парадокс в тому, що Америка є ліберальною країною, соціалізм не є державною ідеологією, просто держава підтримує грошима людей, які самі гроші не особливо роблять; підтримує права меншин, емігрантів".


"Але держава повинна десь брати гроші - і вона підвищує податки, які використовує для соціальних виплат. Американські демократи, які перемагають на виборах, не лояльні до бізнесу, а лояльні до всіляких "програм підтримки", - резюмував експерт.


Більше

читайте на ONLINE.UA: Трампу пред'являтимуть ті ж претензії, що і Порошенко, на цьому схожість закінчується - політтехнолог Гайдай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?