В Україні розкрита група, яка здійснила масштабні шлюбні афери
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні розкрита група, яка здійснила масштабні шлюбні афери

В Україні розкрита група, яка здійснила масштабні шлюбні афери

Групу шлюбних аферистів, жертвами якої стали більше 15 українців, виявили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області Придніпровського управління кіберполіції.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відділу.


Злочинці, які виявилися жителями Дніпропетровської області, використовували сайти онлайн-знайомств, фальшиві аккаунти в соцмережі "ВКонтакті". Там вони знайомилися з молодими чоловіками і жінками, серед яких були й одружені.


Після знайомства шахраї активно спілкувалися з жертвами, імітували початок дружніх і навіть сімейних стосунків, пропонували спільні дозвілля і життя, а потім придумували різні проблеми, вирішення яких вимагало значних коштів: ДТП, хвороба і т. д.


Жертви добровільно перераховували значні суми на заздалегідь оформленні карткові рахунки різних банківських установ України або на електронні гаманці платіжних систем WebMoney і QIWI.


Так, один з постраждалих від червня 2016 по січень 2017 перерахував шахраям 202 тис. грн. А загальна сума, на яку обдурили аферисти своїх жертв, - понад 500 тис. грн.


Правоохоронці під час обшуку в квартирах аферистів знайшли і вилучили 5 одиниць комп'ютерної техніки, 20 пластикових карт, 30 сім-карт різних мобільних операторів і 15 мобільних телефонів, які були використані для створення і управління електронними гаманцями і платіжними картками, більше 180 тис. грн, флеш-носії, чорнові записи, що містять інформацію про постраждалих осіб, а також логіни і паролі створених акаунтів в соцмережах і на сайтах знайомств.


Фігурантам справи вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, відповідальність за які передбачена ч. 3 ст. 190 КК України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?