В Україні розпочався весняний призов: що потрібно знати та пам'ятати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розпочався весняний призов: що потрібно знати та пам'ятати

В Україні розпочався весняний призов: що потрібно знати та пам'ятати
Джерело:  online.ua

1 квітня в Україні розпочався весняний призов на строкову службу - він буде тривати до 30 червня. Вказано, що до української армії призвуть 18 752 громадян України. З них найбільше поповнять лави Збройних сил України – 9 тисяч осіб. Відповідний указ був підписаний чинним президентом України Петром Порошенком 30 січня 2019 року, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що на службу призиватимуть осіб 20-27 років придатних за станом здоров'я і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Термін служби – до 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста) – до 12 місяців. Початком військової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до військової частини із районного (міськрайонного) військового комісаріату.

Наступний призов відбудеться у жовтні – грудні 2019 року.

Нагадаємо, що призовники, які отримали повістку, зобов'язані прибути до призовної дільниці в термін, зазначений у повістці. Неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Тому одразу після початку нового призову військовозобов'язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат. Причинами неявки до військкомату можуть вважатися лише такі форс-мажорні ситуації, як стихійне лихо, хвороба призовника або смерть близького родича.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в штабі ООС розповіли,  яку мову розуміють російські військові. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?