В Україні розробили нову потужну зброю: з'явилися деталі і фото
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні розробили нову потужну зброю: з'явилися деталі і фото

В Україні розробили нову потужну зброю: з'явилися деталі і фото

Державне підприємство "Павлоградський хімічний завод" (Павлоград) разом із державним конструкторським бюро "Південне" (Дніпро) розробили новий потужний оперативно-тактичний комплекс "Грім".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".
Створення "Грому" почалося після закриття проекту зі створення оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" в 2013 році. На розробку нового комплексу розробники не просили грошей у держави, а залучали кредитні ресурси. Зараз у комплексу є іноземний замовник, проте розробники сподіваються, що його виробництво буде замовлено і для української армії.
У конструкторському бюро відзначають, що події в Криму і на Донбасі продемонстрували необхідність наявності в української армії високоточного озброєння.
"У світлі останніх подій з'явилася можливість використовувати наш науково-технічний потенціал для створення нових видів озброєння, пов'язаних з оперативно-тактичними ракетами. Це озброєння дозволяє попереджати напад агресора з-за кордону, вражаючи будь-які техногенні об'єкти, розташовані в тому числі і на його території. З вересня ми активно продовжуємо роботу, заповнюємо двигуни так, щоб в грудні вони пішли на стендові і льотні випробування", - повідомив головний конструктор Леонід Шиман.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше чернігівські студенти разом із викладачами розробили нову броню для української армії, яка виявилася недорогою, але міцною: з відстані в сто метрів куля її не пробиває.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?