В Україні серйозно подорожчала електроенергія: нові тарифи
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні серйозно подорожчала електроенергія: нові тарифи

В Україні серйозно подорожчала електроенергія: нові тарифи
Джерело:  online.ua

В Україні з 1 березня істотно піднялися тарифи на електроенергію

 з 1,29 грн до 1,68 грн, таким чином українцям доведеться платити на 26% більше.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

112 Україна

.


Це вже п'ятий і останній етап подорожчання електрики. Для жителів міст і сіл, включаючи тих, хто має електричні плити, тарифи будуть такі: до 100 кВт/год на місяць - 90 коп, понад 100 кВт/год на місяць - 1,68 грн.


Відзначимо, що регулятор НКРЕКУ прибрав середній тариф: раніше розподіл цін виглядав так: до 100 кВт, від 100 до 600, понад 600 кВт.


Читайте також: У Ахметова домоглися хитрої формули, електрика в Україні на 20% дорожча, ніж могла бути - експерт


Окремі тарифи будуть діяти для тих, хто опалює будинки електрикою. Ця категорія споживачів платитиме по 90 коп за кВт - до 3000 кВт/год на місяць, більше 3000 кВт/год - 1,68 грн за кВт.


Крім того, в квітні повинні перерахувати ціни на природний газ для населення, що може привести до чергового підвищення тарифів. 23 лютого Кабінет міністрів затвердив порядок перегляду роздрібних цін на газ для населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), згідно з яким перший перегляд цін може бути проведений з 1 квітня.


Як повідомляв ONLINE.UA,

мер Києва Віталій Кличко зобов'язав "Київенерго" і "Єврореконструкцію" надати киянам доступ до зняття показів будинкового лічильника

, щоб забезпечити прозорість нарахувань за тепло в кожному будинку столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?