В Україні спокійно називають Київ російським містом: стали відомі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні спокійно називають Київ російським містом: стали відомі подробиці

В Україні спокійно називають Київ російським містом: стали відомі подробиці
Джерело:  online.ua

Український капелан із зони АТО Микола Мединський (Залізняк) розповів, як в співах Української православної церкви Московського патріархату про Київ говориться як про російське місто.
Про це він згадав в інтерв'ю ONLINE.UA.
Капелан пояснив, що спеціально витратив 100 грн на придбання в російській церкві богослужбової книги з піснеспівами святим - Акафістніка, щоб знайти в ньому акафіст святої Ольги.
Читайте також: На заході України знайшли осередок "русского міра"
"Мало того, що Ольга, яка жила за часів, коли Московії ще і в помині не було, виявляється, "княгиня російська". Мало того, що Київ - це "стольний град російський"... У цьому акафісті до святої Ольги 38 раз згадується Росія, 4 рази - Київ і 4 рази - Русь", - сказав Мединський.
"Богом благословенна дія Духа Святого - те, що держава російська розкинулася від моря до моря..." Я вибачаюся! Назвати Богом благословенною дією знищення десятків, сотень народів - ну це вже, вибачте, якийсь діагноз, це якась духовна шизофренія! І таких "перлів" там - безліч", - підкреслив священнослужитель.
"До чого я веду? Богослужбова література російської церкви побудована таким чином, щоб день у день, з місяця в місяць, з року в рік при її використанні людина десь на рівні підсвідомості вже зомбувалася ідеєю "русского міра", височиною російського народу над іншими. І якщо такій людині почати говорити про агресію з боку Росії, вона відмовлятиметься бачити правду. Навіть на Чернігівщині або в Центральній Україні, коли я намагався дискутувати, наводив приклади, деякі бабусі закривали вуха і з криками "піди геть, сатано" бігли геть", - резюмував Мединський і зазначив, що відсутність серйозної інформаційної боротьби в Україні є великою недоробкою влади.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Московському патріархаті називають Київ російським містом і освячують церкви після бійців АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?