В Україні спростували страшну історію від Януковича
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні спростували страшну історію від Януковича

В Україні спростували страшну історію від Януковича
Джерело:  online.ua

Начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей спростував розповідь екс-президента-утікача Віктора Януковича про те, що в лютому 2014 року його з кортежем нібито намагалися розстріляти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету Сегодня.
"У рамках проведеного раніше службового розслідування жоден факт замаху встановлений не був. Були опитані всі військовослужбовці УДО, які перебували в складі останніх кортежів Януковича і відмовилися залишати територію України разом з ним, - ніхто не заявив про якісь замахи", - розповів Гелетей в інтерв'ю, опублікованому в п'ятничному випуску друкованої версії видання.
Читайте також: Р озстріляли мене, онучку: в мережі з'явився смішний жарт про Януковича
При цьому керівник УДО не виключив, що начальник особистої охорони Януковича Костянтин Кобзар міг спеціально розповідати екс-президенту про нібито підготовлювані замахи.
"Не виключаю. Добре знаючи особливості характеру Януковича, його фобії, він (Кобзар - ред.) чимало зробив для нагнітання страху навколо безпеки шефа, з одного боку, з іншого - для підвищення власного авторитету в очах особи, що охороняється", - зазначив він.
Гелетей також заявив, що разом з Януковичем з України втекли 15 співробітників УДО, написавши перед цим рапорти про звільнення і здавши службові посвідчення, табельну зброю і спецтехніку.
Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що колишній депутат Держдуми РФ дав свідчення українському слідству в рамках кримінального провадження про державну зраду Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?