В Україні стартувала медреформа: в МОЗ дали важливі рекомендації українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні стартувала медреформа: в МОЗ дали важливі рекомендації українцям

В Україні стартувала медреформа: в МОЗ дали важливі рекомендації українцям
Джерело:  online.ua

З 2 квітня в Україні стартував перший етап медичної реформи, який передбачає вибір українцями сімейного лікаря. Укласти договір можна з будь-яким лікарем незалежно від місця реєстрації та проживання.

Важливі рекомендації українцям щодо вибору сімейного лікаря дала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Українські лікарі почнуть працювати по-новому: пояснення МОЗ

В першу чергу Супрун підкреслила, що національна кампанія "Лікар для кожної сім'ї" безстрокова. Тому українці не повинні поспішати з вибором і необдумано підписувати декларації з медиками, а виважено підійти до вибору фахівця, якому готові довірити своє здоров'я.

В.о. глави МОЗ запевнила, що кожен українець зможе отримати безкоштовну первинну медичну допомогу, навіть якщо у нього не буде підписаний договір з сімейним лікарем. Також вона додала, що в будь-який момент після підписання декларації з одним лікарем пацієнт може розірвати договір і вибрати іншого фахівця.

Нагадаємо, у зв'язку з медичною реформою з 1 липня медики почнуть по-новому отримувати зарплату в залежності від кількості підписаних з ними декларацій пацієнтів, але для громадян України первинна медична допомога, як і раніше залишиться безкоштовною. У МОЗ прогнозують, що в зв'язку з такими нововведеннями доходи лікарів суттєво зростуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні зміняться правила виклику лікаря додому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?