В Україні стартувала вступна кампанія: у Міносвіти розповіли про суттєві зміни
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні стартувала вступна кампанія: у Міносвіти розповіли про суттєві зміни

В Україні стартувала вступна кампанія: у Міносвіти розповіли про суттєві зміни
Джерело:  online.ua

З 1 липня в Україні стартувала чергова кампанія вступу до вищих навчальних закладів. Про цьогорічні зміни у процедурі реєстрації абітурієнтів сьогодні розповіла на прес-конференції міністр освіти Лілія Гриневич, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами очільниці відомства, відсьогодні абітурієнти можуть реєструвати електронні кабінети на сайті Міносвіти. Для його реєстрації потрібно вказати адресу електронної пошти, пароль, дані сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання, дані документа про повну загальну середню освіту.

На сайті Міносвіти опубліковані вимоги до формату та розміру фото і документів, які вступник повинен додатково завантажити в електронний кабінет. Важливо пам’ятати, що будь-яку інформацію в кабінеті можна змінити лише до подання першої заяви. Потім це буде неможливо.

Розклад вступної кампанії виглядає наступним чином:

  • 1 липня – початок реєстрації електронних кабінетів;

  • 10 липня – початок прийому заяв та документів;

  • з 1 по 10 липня – проведення творчих конкурсів;

  • 16 липня о 18:00 – офіційне завершення подання заяв від осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів чи творчих конкурсів;

  • 22 липня о 18:00 – офіційне завершення подання заяв від осіб, хто вступає тільки за сертифікатами ЗНО;

  • 26 липня – оприлюднення рейтингових списків вступників;

  • до 31 липня – прийом оригіналів документів в обрані ВНЗ;

  • до 1 серпня 12:00 – оголошення про зарахування на бюджет.

Незважаючи на не, що кожен ВНЗ має право самостійно визначати прохідний бал для абітурієнтів, для деяких спеціальностей Міносвіти зробило виняток.

Зокрема, мінімальний прохідний бал на рівні 150 залишається на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» і «Педіатрія». На спеціальності «Право», «Міжнародні відносини», «Управління і адміністрування», а також на фармацевтичні спеціальності ввели сумарний прохідний бал на рівні 130 балів.

Нагадаємо, що нещодавно глава Міністерства освіти Лілія Гриневич роз’яснила, чи залишиться шкільна форма з наступного навчального року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?