В Україні стартував масштабний проект НАТО - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні стартував масштабний проект НАТО - перші подробиці

В Україні стартував масштабний проект НАТО - перші подробиці
Джерело:  online.ua

В Україні стартував масштабний проект Трастового фонду НАТО із захоронення радіоактивних джерел "Ліквідація могильника радіоактивних відходів, які зберігаються на об’єкті "Цибульове", що на Кіровоградщині, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.

Вказано, що даний проект Альянсу реалізовуватиметься 18 місяців.

"Результатом проекту стане реабілітація території, на якій зараз зберігаються радіоактивні відходи (РАВ), а також усунення загрози незаконного розповсюдження радіоактивних матеріалів за межі об’єкта і зменшення негативного впливу РАВ на довкілля та населення регіону", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, в Міноборони пояснили, що досвід, отриманий під час реалізації проекту, буде використано для ліквідації інших сховищ та місць зберігання "історичних" радіоактивних відходів на території України.

Сумарна вартість проекту становить 1,5 млн євро. Провідною країною та донором у цьому проекті є Німеччина.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес заявив, що в Альянсі не розглядають ідею синхронізації вступу України і Грузії до блоку. За його словами, головна причина — це надто різну ситуації у двох країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?