В Україні стався землетрус - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні стався землетрус - перші подробиці

В Україні стався землетрус - перші подробиці
Джерело:  online.ua

У Закарпатській області стався землетрус. Сейсмологи оцінили його магнітуду в 2 бали. Епіцентр підземних поштовхів знаходився на глибині 3,8 км. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Департамент по питанням цивільного захисту Львівської обласної адміністрації.

Уточнюється, що землетрус в Україні зафіксувала сейсмостанція «Львів», що входить в мережу Відділу сейсмічності Карпатського регіону. Підземні поштовхи сталися недалеко від села Колочава, розташованого неподалік від найбільшого озера України Синевир. Інформації про те, чи відчули місцеві жителі землетрус поки не надходило.

"28 вересня о 15:43 в Закарпатській області (район с. Колочава) зареєстровано землетрус. Координати епіцентру: широта 48.36 град., Довгота 23.69 град. Магнітуда по довжині записи MD = 2.0; глибина гипоцентра 3.8 км", - йдеться в повідомленні сейсмологів .

Нагадаємо, в минулому році в жовтні місяці жителі Одеської області прокинулися від поштовхів, які схожі на землетрус. Як виявилося, в Одеській області дійсно відбулися земні поштовхи - вони стали відголосками землетрусу, який стався в Румунії. За даними геологічної служби USGS, в Румунії магнітуда поштовхів досягала 5,5 балів, а в Україні досягала 3 балів. В Одесі зафіксовані поштовхи магнітудою 2,2 бала.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в американському штаті Аляска стався потужний землетрус магнітудою 7 балів. Через підземні поштовхи земля розкололася на частини - зруйновані дороги, мости і будинки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?