В Україні стався землетрус - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні стався землетрус - перші подробиці

В Україні стався землетрус - перші подробиці
Джерело:  online.ua

В ніч з 23 на 24 січня в Україні стався землетрус. Підземні чутки магнітудою 3 бали були зафіксовані на Закарпатті в районі міста Виноградів. Перші подробиці про землетрус повідомила пресслужба ГЦСК, передає ONLINE.UA.

Відомо, що землетрус в Закарпатті стався о 23:04 напередодні, 23 січня. Підземні поштовхи зафксували на глибині 3 метрів. Вони були не дуже сильні, тому місцеві жителі їх майже не відчули. Втім, в деяких будинках була помічена вібрація.

"23 січня 2020 року Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус з магнітудою 3 бали за шкалою Ріхтера. Джерело землетрусу знаходилося в районі м. Виноградів, Закарпатська область, на глибині 3 км", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що це не перший землетрус на Закарпатті за останній час. Кілька місяців тому недалеко від села Колочава, розташованого неподалік від найбільшого озера України Синевир, були помічені підземні поштовхи магнітудою 2 бали. Тоді глибина гипоцентра становила 3,8 км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2018 році жителів Одеси злякав землетрус, який стався в Румунії. За даними геологічної служби USGS, в Румунії магнітуда поштовхів досягала 5,5 балів, а в Україні - 3 балів. В Одесі зафіксовані поштовхи магнітудою 2,2 бали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?