В Україні стрімко зростає кількість заражень штамом коронавіруса Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні стрімко зростає кількість заражень штамом коронавіруса Дельта

В Україні стрімко зростає кількість заражень штамом коронавіруса Дельта
Джерело:  online.ua

В Україні за станом на 5 серпня вже 147 підтверджених випадків зараження штамом коронавіруса Дельта. Найбільше захворюваність зростає у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, в Чернівцях і Києві.

Джерело: заява головного санлікаря України Ігоря Кузіна в інтерв'ю Українському радіо

Кузин констатував, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні погіршується щодня. Він нагадав, що штам Дельта поширюється швидше, ніж інші варіанти коронавіруса, тому новий спалах може виникнути в будь-який момент і в будь-якому регіоні.

За прогнозом МОЗ, як пояснив Кузін, серйозний сплеск може виникнути в кінці вересня на тлі осіннього підйому захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Він також запевнив, що система охорони здоров'я країни готова до хвилі і вже підготовлені лікарні, який зможуть приймати хворих в разі високої госпіталізації.

Кузин також підкреслив, що не дивлячись на зростання захворюваності, ситуація з коронавірусом наразі повністю контролюється, людям надається необхідна медична допомога і спалах локалізується на рівні громад або кластерів тих чи інших областей. Він також попередив, що карантин після 31 серпня буде продовжено.

Штам Дельта в Україні - чим небезпечний і як уберегтися

Новий штам коронавируса B.1.617.2 на сьогоднішній день вважається найнебезпечнішим - він високо заразний і потенційно більш смертоносний. Найбільша кількість захворювань цим штамом реєструється у молодих людей 12-20 років.

Delta-штам в 1,6 рази агресивніше інших відомих штамів, він в 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 рази частіше - в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Інфекціоністи повідомляють, що у штама коронавіруса Дельта виявили вже 15 мутацій. Деякі з них, такі як L452R і E484Q, допомагають цього штаму уникати протидії антитіл організму, які виробилися як після хвороби природним шляхом, так і сформованих після вакцинації.

Нові мутації штаму Дельта викликають вибухове наростання вірусного навантаження на організм, через що виникає виражена клінічна симптоматика:

  • підвищення температури,

  • інтоксикація організму,

  • ранні вірусні пневмонії,

  • зниження сатурації на 4-5 день захворювання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?