В Україні створено нову потужну зброю: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні створено нову потужну зброю: з'явилося відео

В Україні створено нову потужну зброю: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У Харкові розробили танковий газодетонаційний міномет нового покоління, який не має аналогів у світі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сюжет програми "Техніка війни", опублікований на YouTube-каналі Військового телебачення України.
Новий український міномет унікальний своїм принципом дії. Запуск снаряда з подібної зброї проводиться без використання порохового заряду. Замість пороху використовується суміш пропану з киснем. Калібр зброї 71 мм.
Читайте також: В Укра їні розробили нову потужну зброю: з'явилися деталі і фото
Відзначається, що така технологія дозволяє не залишати після стрілянини продуктів згоряння пороху і гільз. Також така конструкція міномета дозволяє зробити постріл набагато тихіше, ніж зі звичайного міномета. При цьому дальність стрільби не поступається іншим аналогам.
Ідея створення такого пристрою - захист екіпажу і бойової машини від пострілу переносного протитанкового гранатомета. Розробники вважають, що новий міномет може серйозно вплинути на тактику танкового бою.


Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман опублікував відео, на кадрах якого зображена нова розробка української оборонної промисловості - дистанційно керований броньовик КрАЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?