В Україні створять потужну півмільйонну армію
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні створять потужну півмільйонну армію

В Україні створять потужну півмільйонну армію
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що багатоешелонна система територіальної оборони, яка створюється в Україні, є запорукою і фундаментом захисту країни в умовах масштабного військового протистояння.

 Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.

"В кожній області за проектом Генштабу створюються бригади територіальної оборони й окремі резервні підрозділи Нацгвардії і прикордонників",- додав Турчинов.

Окрім того, він підкреслив, що розвиток системи територіальної оборони дозволяє підготувати багатотисячний додатковий резерв для Збройних сил, Національної гвардії та прикордонних військ.

"В результаті ми повинні отримати додаткову потужну півмільйонну армію, здатну надійно захистити Україну від будь-якого агресора", - заявив він.

Турчинов додав, що в системі територіальної оборони можуть себе реалізувати як ветерани АТО, так і молодь призовного віку, що, за його словами, є важливою складовою патріотичного виховання.

Окрім того, відомо, що Міністерство оборони і Генеральний штаб готують проект закону "Про територіальну оборону України", який після схвалення на засіданні РНБО буде внесений до парламенту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  10 квітня в Одеській області провели масштабні випробування нової потужного зброї українського виробництва — ракетного комплексу "Вільха".  У РНБО заявили, що українські ракетні комплекси за всіма показниками краще і сильніше російського "Смерча".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?