В Україні створюють нову надзвукову ракету: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні створюють нову надзвукову ракету: опубліковано відео

В Україні створюють нову надзвукову ракету: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

На виставці "Зброя та безпека - 2019", яка проходила в Києві з 9 по 11 жовтня, українські конструктори бюро "Південне" представили концепт нової надзвукової ракети "Блискавка". Такими ракетами хочуть оснастити бомбардувальники Су-24М і винищувачі Су-27, які перебувають на озброєнні ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Український мілітарний портал.

Повідомляється, що надзвукова ракета класу "повітря-земля" призначена для знищення наземних цілей, легкої і важкої бронетехніки та укріплень супротивника. Залежно від завдань ракета може оснащуватися осколково-фугасною і фугасно-проникаючою бойовими частинами.

Розробники надзвукової авіаційної керованої ракети відзначають, що для установки ракет на бойові літаки не буде потрібно кардинального переобладнання повітряних засобів.

Нагадаємо, в кінці серпня 2019 року український командування організувало випробування модернізованих ракет РСЗО "Вільха-М". За офіційними даними, стрільби визнані успішними. Було прийнято рішення щодо якнайшвидшого прийняття на озброєння нових розробок в ракетній галузі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні вперше в новітній історії були проведені вогневі випробування космічної ракети-носія класу "Циклон-4".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?