В Україні тимчасово закриють всі пункти з вакцинації від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні тимчасово закриють всі пункти з вакцинації від COVID-19

В Україні тимчасово закриють всі пункти з вакцинації від COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники МОЗ повідомили, що 1 та 2 січня в Україні не буде працювати ні один пункт з вакцинації від COVID-19.

Джерело: Facebook-сторінка МОЗ

Режим роботи пунктів з вакцинації від COVID-19 у період новорічних свят

За словами заступниці міністра охорони здоров'я Марії Карчевич, 1-2 січня вакцинація від COVID-19 в Україні проводиться не буде.

Карчевич відзначила, що в інші дні пункти з вакцинації будуть працювати за звичайним графіком.

За словами заступниці міністра, наразі в Україні працюють понад 3,3 тис пунктів з вакцинації, більше 500 відповідних центрів, а також діють 1 тис 400 мобільних бригад.

Як проходить вакцинація від COVID-19 в Україні 

На сьогодні в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 461 449 людей, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 13 млн 141 тис 446 українців.

325 українців отримали додаткову дозу вакцини проти COVID-19. Загалом з початку вакцинальної кампанії проведено 27 млн 603 тис 218 щеплень.

Згідно з прогнозом керівника Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрія Ганіченка, у наступний рік Україна увійде з меншими показниками захворюванності на COVID-19.р

Прогноз щодо рівня захворюваності також зробили в НАН України.

За прогнозами фахівців з НАН, середня добова кількість хворих в Україні наприкінці нинішнього року знизиться до 5 тис 947 чоловік.

Між тим у МОЗ повідомили, що наразі у червоній зоні з вкрай високими показниками захворюванності на COVID-19 залишаются 8 областей.

З завтрашнього дня у червоній зоні будуть перебувати лише Волинська та Запорізька області.

У жовті зоні знаходяться м. Київ, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська. Чернівецька, Донецька, Вінницька, Хмельницька, Закарпатська та Одеська області.

Минулої доби в Україні виявили 6 363 нові випадки коронавірусу, з них дітей – 534, медпрацівників – 208. Госпіталізовано 2 241 особу; летальних випадків – 301, одужали – 19 494 особи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?