В Україні трьома тезами обгрунтували, що немає ніякого "одного народу" з росіянами
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні трьома тезами обгрунтували, що немає ніякого "одного народу" з росіянами

В Україні трьома тезами обгрунтували, що немає ніякого "одного народу" з росіянами
Джерело:  online.ua

Громадський діяч і літератор Дмитро Корчинський пояснив в трьох тезах, чому українці і росіяни не є "одним народом", як стверджують в Кремлі.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Безумовно, дуже мало спільного. По-перше, за архетипом українці ближче до північно-кавказьких народів (черкеси, вайнахи, народи Дагестану, осетини, карачаєво-балкарці, - ONLINE.UA), ніж до москалів. Я багато стикався з москалями, вони не думають так, як ми. Північно-кавказці думають, як ми, навіть якщо вони наші вороги, але ми розуміємо логіку один одного. Що в голові у москалів? Ми ніколи в цьому не розберемося", - вважає Корчинський.
За його словами, українці і росіяни завжди ворогували.
"По-друге, походження їх державності - ординське, наше - російсько-литовське. Ми завжди ворогували", - зазначив літератор.

Читайте також: В Україні обгрунтували, чому РФ потрібно заборонити називати Росією
Корчинський заявив, що українці і росіяни - зовсім різні народи.
"Третє: якщо брати етнічні речі, артефакти народної культури, то вся ця мордва для нас дуже далека. У нас в Катеринославській губернії часто поруч стояли українське, московитське і німецьке села. Між собою ніхто не одружився, змішаних шлюбів не було. Так само на Харківщині", - пояснив він.
"Якщо ми починаємо відштовхуватися від науки і фактів, а не від ідеології, то бачимо, що це дуже різні народи. Москалі від нас далі, ніж всі інші слов'яни і значна частина неслов'ян", - додав літератор.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Москва вкрала назву "Росія", українці повинні повернути це слово собі - Дмитро Корчинський

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?