В України увірвався терпець після провокації Угорщини — Київ вирішив діяти жорстко
Категорія
Політика
Дата публікації

В України увірвався терпець після провокації Угорщини — Київ вирішив діяти жорстко

В України увірвався терпець після провокації Угорщини — Київ вирішив діяти жорстко
Джерело:  online.ua

26 жовтня офіційно стало відомо, що Міністерство закордонних справ України терміново викликало посла Угорщини в нашій країні Іштвана Ійдярто для вручення йому ноти протесту. Варто звернути увагу на те, що ноту протесту українські дипломати вирішили вручити у зв’язку з фактами політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України 25 жовтня 2020 року. Раніше в українскьому відомстві також попереджали офіційний Будапешт, що останній просто не залишає іншоговибору для Києва. Україна змушена діяти оперативно та жорстко після останніх резонансних подій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву МЗС.

"Угорському дипломату доведено позицію МЗС щодо неприпустимості виголошення у публічному просторі заяв офіційними особами Угорщини, особливо у день виборів, коли зобов’язує виборча тиша, із закликами до громадян України угорського походження голосувати за Партію угорців – Товариство угорської культури Закарпаття", — йдеться в офіційному повідомленні.

Українські дипломати звертають увагу на те, що такі дії влади Угорщини суперечать українському законодавству, яке забороняє іноземцям брати участь у передвиборчій агітації. МЗС України знову закликало офіційний Будапешт поважати законодавство України і не вчиняти кроків, які свідчать про пряме втручання у внутрішні справи України та не відповідають добросусідському характеру українсько-угорських відносин.

Як уже згадувалося раніше, 25 жовтня очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто звернувся із закликом до українських угорців та попросив голосувати за одну з партій, що бере участь у місцевих виборах на Закарпатті – КМКС (Товариство угорської культури Закарпаття). Окрім того, впливовий політик закликав виборців підтримати на виборах мера Берегового чинного міського голову, представника угорської громади Золтана Бабяка. Дипломат також несподівано заявив, що жителі Закарпаття, які перебувають на території Угорщини, можуть у винятковому порядку поїхати в Україну для голосування і повернутися назад без зобов'язання проходити 14-денний карантин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти із КВУ жорстко розкритикували ініціативу Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?