В Україні уже діють іноземні сили спеціального призначення — The Guardian
Категорія
Світ
Дата публікації

В Україні уже діють іноземні сили спеціального призначення — The Guardian

В Україні уже діють іноземні сили спеціального призначення — The Guardian
Джерело:  online.ua

В одному із "злитих" секретних документів США йдеться про те, що в Україні працюють сили спеціального призначення кількох іноземних країн, зокрема й з Великої Британії.

Джерело:  The Guardian

ЗМІ дізналися про роботу спецпризначенців в Україні

Як стверджують журналісти, в одному з документів із грифом "цілком таємно" зазначається, що на території України діють сили спеціального призначення із різних країн, які де-факто не беруть участі у війні.

Окрім того, уточнюються, що у перші декілька місяців 2023 року в Україні могло перебувати до 50 британських спецпризначенців.

Редакція видання звертає увагу на те, що найбільший контингент спецпризначенців в Україні має Велика Британія (50 осіб), за нею йдуть Латвія (17), Франція (15), США (14) і Нідерланди (1).

Журналістам поки не вдалося дізнатися, де конкретно вони перебували і які завдання могли виконувати.

Офіційний Лондон не захотів коментувати цю інформацію.

Що важливо розуміти, сили спецпризначення – найсекретніша організація британських Збройних сил.

Його бійці проводять свої операції під прикриттям, але на відміну від роботи спецслужб, їхня діяльність не підлягає парламентському нагляду.

Що відомо про "витік" секретних документів США

У США уже стартувало розслідування "витоку" величезної кількості документів Пентагона, які були нещодавно злиті у відкритий доступ.

У мережі опинилися секретні дані, які охоплюють широкий спектр питань, зокрема й російсько-українську війну.

За словами американських дипломатів, інцидент із публікацією секретних документів американського Міністерства оборони не вплине на підтримку України офіційним Вашингтоном.

Що важливо розуміти, розвідка України називає злиті в мережу так звані "засекречені військові документи" про плани ЗСУ – підробкою та спецоперацією спецслужб Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?