В Україні відбулася прем’єра "Дюни" —  що відомо про головний блокбастер осені
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні відбулася прем’єра "Дюни" —  що відомо про головний блокбастер осені

В Україні відбулася прем’єра "Дюни" —  що відомо про головний блокбастер осені
Джерело:  online.ua

Глядачі в Україні відсьогодні можуть побачити очікувану прем’єру фільму "Дюна" від режисера Дені Вільньова. Прем’єра відбулась з випередженням- на місяць раніше, аніж очікувалось. Попередньо Warner Bros в нашій країні планували презентувати фільм з 14 жовтня.

Джерело: Screen Rant

Ефектна презентація картини, що супроводжувала всю передпрезентаційну кампанію не залишила байдужим майже нікого із потенційних глядачів – багатообіцяючі постери та трейлери, музичний супровід у виконанні всесвітньовідомого Ганса Циммера та інші елементи вдалого піару допомогли якомога краще сприйняти екранізацію нон-фікшн циклу американського фантаста Френка Герберта.

«Дюна» оповідає про захоплюючу подорож головного героя на одну з найнебезпечніших у Галактиці планет з метою порятунку власного народу. Сюжет розгортається навколо спроб відбити зазіхання ворожих сил на неймовірно цінний ресурс – речовину, що здатна розкрити найбільший потенціал людства.

“Виживуть лише ті, кому вдасться перемогти власні страхи» - характеризують синопсис фільму кінокритики.

Режисер Дюни Дені Вільнев каже, що фільм був розроблений для IMAX. Він знімав більшість дюн у реальних умовах, включаючи Будапешт, Йорданію, Норвегію та Абу-Дабі, які служили основним тлом для планети Арракіс. Весь фільм був знятий камерами IMAX для того, щоб відповідати вимогам до формату для презентації. Вільньов найняв режисера Грейга Фрейзера, що раніше працював над фільмом "Бетмен вигнанець: історія" Зоряних воєн "", щоб зафіксувати його бачення цієї нової екранізації "Дюни".

Пандемія і кінопрокат

Оскільки пандемія все ще впливає на життя, повернути людей у кінотеатри було дещо складним завданням. Однак, як давно прогнозували в індустрії, фільми, на прем’єри яких люди схильні ходити, - це великобюджетні, видовищні картини, такі як «Дюна» Вільньова. Формат IMAX застосовує неабияку презентацію, і це цілком може стати більш затребуваним кінотеатральним досвідом для глядачів кіно з плином часу. Режисери продовжують знімати свої фільми у цьому форматі, а самі камери IMAX стають все більш і більш просунутими. IMAX нікуди не дінеться і досі небачена якість зображення могла б допомогти переконати тих, хто з більшою стурбованістю ставиться до кінотеатрів у період COVID-епохи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?