В Україні випав перший сніг - опубліковане фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні випав перший сніг - опубліковане фото

В Україні випав перший сніг - опубліковане фото
Джерело:  online.ua

На території українських Карпат зареєстровано випадання першого снігу у сезоні 2019/2020. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту у Facebook.

За інформацією спостерігачів, сніг дрібний. Він падав вранці середи, 18 вересня, під поривами вітру у 5-6 метрів на секунду.

"Станом на 08:00 18.09.2019 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, вітер Пд. Пд-Зх. 5-6 м/с. Температура повітря 0°С. Падає дрібний сніг", - підкреслив пост.

Слід нагадати, що на території України рятівні служби оголосили штормове попередження. Аналогічне повідомлення також стосується безпосередньо Києва та Київщини. Наразі у столиці погода із сильним вітром та дощем.

За відомостями Укргідрометцентра, на Київ чекають пориви вітру швидкістю від 15 до 20 метрів на секунду.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 вересня є за т радиціями днем пророка Захарії та святої Єлизавети. У давнину вважали, що пожовкле до цього дня листя на деревах говорить про ранню осінь та дуже люту зиму. Колись люди відмовлялися давати клятви саме у цей день, бо такій особі загрожувала нібито загибель у разі невиконання обіцянки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?