В Україні вирішили переглянути частину податків і акцизи на алкоголь і тютюн: названі цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні вирішили переглянути частину податків і акцизи на алкоголь і тютюн: названі цифри

Верховна Рада України
В Україні вирішили переглянути частину податків і акцизи на алкоголь і тютюн: названі цифри

Верховна Рада прийняла важливий для формування Держбюджету-2017 законопроект про щорічний перегляд ставок деяких податків, що передбачають підвищення акцизів на алкоголь і тютюнові вироби, а також рентних ставок за користування надрами та радіочастотами
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
"За ухвалення законопроекту №5132 проголосували 235 народних депутатів.
У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що однією з цілей документа є перегляд окремих положень Податкового кодексу у зв'язку із збільшенням в 2017 році розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень, що дозволить уникнути додаткового навантаження на платників податків.


Читайте також: Пекельний день: в "ПриватБанку" емоційно відзвітували про те, що відбувається  

Законом збільшуються на 20% ставки акцизного податку на алкогольні напої, виноробну продукцію та слабоалкогольні напої на індекс споживчих цін 12%, на тютюнові вироби на 30% специфічну і на 3 процентних пункту (з 12% до 15%) адвалорну.
Також документ вводить єдину ставку акцизного податку на дизельне паливо в 125,5 євро за 1000 літрів замість диференційованої ставки 125,5 євро і 95 євро в залежності від вмісту сірки.
Законопроект також переглядає ставки екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови Кабміну № 558 в 2016 році прогнозувалися на рівні 112,0 і 110,4 відсотка відповідно.
Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції в 2016 році збільшено на 10,4%.


Читайте також: Буде шок, але все правильно — західні ЗМІ али цікаві оцінки націоналізації "ПриватБанку"

Також була збільшена ставка рентної плати за транзитне транспортування однієї тонни аміаку: за кожні 100 кілометрів відстані її транспортування подорожчала з 2,4 доларів до 4,8.


Крім того, у зв'язку з збільшенням мінімальної заробітної плати, переглянуті окремі положення Податкового кодексу, які мають прив'язку до розміру мінімальної заробітної плати.


Так, був підтриманий законопроект про зміни до Бюджетного кодексу щодо вдосконалення складання і виконання бюджетів.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  депутати підтримали законопроект про додаткові гарантії вкладникам Укрексімбанку і націоналізованого "ПриватБанку", що подав президент Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?