В Україні вирішили посилити карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вирішили посилити карантин

В Україні вирішили посилити карантин
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавіруса в Україні погіршується з кожним днем. МОЗ вже готує нові обмеження, які дозволять посилити карантин, щоб ефективніше протидіяти COVID-19. Нові рекомендації планують розглянути вже на наступному засіданні уряду. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі українського телеканалу пояснив, до чого готуватися українцям, передає ONLINE.UA.

"Ми зараз розробляємо додаткові обмежувальні заходи, які ми ... запропонуємо на наступному засіданні уряду", - сказав Степанов.

Міністр не уточнив, які обмеження будуть введені, але запевнив, що жорсткого карантину не буде. Нові заборони будуть стосуватися роботи певних установ і проведення масових заходів.

У свою чергу заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко уточнив, що найближчим часом Міністерство охорони здоров'я запропонує нові обмеження, щодо навчання в школах, а також роботи ресторанів і кафе.

"Міністерство охорони здоров'я запропонує нові обмеження до постанови про карантин №641, які будуть стосуватися тривалості роботи закладів громадського харчування. Також будуть запропоновані нові підходи до проведення освітніх заходів, зокрема, буде розглянуто питання про можливість дистанційної освіти в певних класах або на певних територіях з певним рівнем епіднебезпеки", - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, Державна комісія ТЕБ та НС напередодні оновила поділ регіонів за рівнем епідемічної небезпеки. З 12 жовтня в "червону" зону епідемічної небезпеки віднесені міста Суми та Канів. В "помаранчеву" зону включили 188 адміністративних одиниць, що на 62 більше, ніж минулого тижня. Зокрема, в цю зону потрапили 17 обласних центрів - Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів та місто Київ. При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав місцеві комісії ТЕБ та НС в Києві, Харкові та Сумах самостійно посилити протиепідемічні заходи для запобігання поширенню коронавируса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні 10 жовтня зафіксували 5728 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 256 266 осіб, з них 4887 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавврусною хворобою. Вже 112570 українців змогли перемогти коронавірус, 138809 людей продовжують хворіти. За минулу добу встановлені два антирекорди - за кількістю летальних випадків (108 осіб померли) і за кількістю госпіталізацій (990 осіб були госпіталізовані).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?