В Україні вирішили змінити протокол лікування коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вирішили змінити протокол лікування коронавіруса

В Україні вирішили змінити протокол лікування коронавіруса
Джерело:  online.ua

В Україні переглянуть протокол лікування коронавіруса. У нього планують внести препарат "Біовен" виробництва ТОВ "Біофарма плазма", який вже завершив клінічні дослідження. Це препарат українського виробництва на основі імуноглобулінів. Він вже довів свою ефективність в лікуванні хворих з пневмонією, викликаною COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на щоденному брифінгу. Від зазначив, що препарат "Біовен" дорогий, але вже знайдено кошти для закупівель, передає ONLINE.UA.

"Ми продовжуємо додавати до протоколу лікування COVID-19 препарати, які ми закуповуємо централізовано, наприклад" Ремдесивір ". Крім цього, вчора закінчилися клінічні випробування імуноглобулінів, зокрема препарату українського походження" Біовен ". Наша група, яка формує протоколи, планує внести цей препарат в протокол лікування. Ми вже знайшли джерело, з якого профінансуємо і закупимо централізовано імуноглобуліни", - повідомив Степанов.

Міністр уточнив, що на клінічних випробуваннях, український препарат "Біовен" добре себе показав. - це, як пояснив Степанов, було відкрите багатоцентрове рандомізоване дослідження по ефективності препарату в комплексній терапії пацієнтів з пневмонією від COVID-19. Правда, звіту про дослідження "Біовіт", яке проводилося з початку травня, поки у відкритому доступі немає.

"Добре дуже себе показали так звані імуноглобуліни - препарат "Біовен" українського виробництва. Буде зібрана робоча група, провідні фахівці, вони повинні внести цей лікарський засіб в протокол лікування. Вій дорогий, але ми знайшли джерело, завдяки якому ми профінансуємо і закупимо цей лікарський засіб, для того, щоб його поставили відразу в наші лікарні", - підкреслив міністр.

Степанов додав, що в Україні вже чекають першу поставку препарату "Ремдесивір", яким лікують важкі випадки коронавірусної інфекції. До речі, цим препаратом лікували президента США Дональда Трампа. Важливо відзначити, що недавно в ЄС засумнівалися в безпеці цього експериментального препарату від коронавіруса, так як виявилося, що у деяких пацієнтів після його прийому виникли побічні ефекти у вигляді порушення роботи нирок. Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) перевірить, чи були ці порушення викликані препаратом або самими коронавірусів.

Про препарат "Біовен" відомо, що це імуноглобулін, а це значить, що в його основі є антитіла з крові людини. Як відзначає виробник, застосування звичайного імуноглобуліну навіть без специфічних до COVID-19 антитіл збільшує шанси на одужання у рази. У компанії обіцяють випустити 25 тисяч готових доз імуноглобуліну, яких вистачить на лікування близько восьми тисяч осіб. За попередніми даними, одна доза "Біовен" буде коштувати 7 тисяч гривень. Однак для лікування однієї людини у важкому стані може знадобитися кілька флаконів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 жовтня в Україні зафіксували 4753 нових випадків зараження коронавірусом  - це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 239 337 осіб, з них 4597 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 105970 українців змогли перемогти коронавірус, 128770 людей продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?