В Україні виросте "мінімалка": коли і наскільки
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні виросте "мінімалка": коли і наскільки

В Україні виросте "мінімалка": коли і наскільки
Джерело:  interfax.com.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що мінімальна заробітна плата в Україні з 1 січня 2019 року зросте до 4170 грн, передає ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.

"На наступний рік мінімальна заробітна плата зросте з 3723 до 4170 грн", - заявив голова Кабміну.

Окрім того, він підкреслив, що дані зміни будуть відображені в проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд має намір внести відповідно до законодавства, до 15 вересня.

 Варто зазначити, що у Федерації профспілок стверджують, що урядовці знову пропонують встановити мінімальну зарплату меншу від очікуваного фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Зазначається,  що запропоновані розміри прожиткового мінімуму більш ніж у два рази нижчі за фактичні його розміри.

"Враховуючи, що базовий тарифний розряд у бюджетній сфері ґрунтується на розмірі прожиткового мінімуму, тим самим знижується рівень заробітної плати майже чотирьох мільйонів працівників бюджетної сфери", - заявили в організації.

Представники профспілок розрахували, що мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2019 року має становити не менше 7,7 тис. грн., а прожитковий мінімум для працездатних осіб - близько 5,2 тис. грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  в яких містах України зафіксовано найвищі зарплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?