В Україні вперше дозволили арешт судді за новими правилами
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні вперше дозволили арешт судді за новими правилами

В Україні вперше дозволили арешт судді за новими правилами
Джерело:  Hromadske

Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генеральної прокуратури про затримання судді Суворовського районного суду Одеси Костянтина Бобовського.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.
Генпрокуратура підозрює Бобовського у вимаганні та бажанні отримання неправомірної вигоди за рахунок учасників справи, яку він веде. Прокуратура просить про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки слідство вважає, що суддя може чинити тиск на свідків і користуватися зв'язками в правоохоронних органах щоб уникнути правосуддя.
Читайте також: У Мін'юсті відзвітували про ключовий етап в судовій реформі
Крім того, прокуратура підозрює, що Бобовський може спотворити або знищити докази і чинити тиск на суддів, на яких перерозподілено справу, в якій його підозрюють. Також, згідно з оперативними даними, суддя може виїхати за кордон і переховуватися від органів слідства.
Відзначимо, що це перший випадок, коли Вища рада правосуддя розглядала питання надання згоди на утримання судді під вартою, оскільки до початку реформи судочинства питання недоторканності суддів було в компетенції Верховної Ради. Вища рада правосуддя почала працюватимуть 12 січня 2017 року, і це перша справа, яку їй передала прокуратура про згоду на утримання судді під вартою.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Петро Порошенко підписав Закон "Про Вищу раду правосуддя", прийнятий Верховною Радою 21 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?