В Україні вперше провели трансплантацію серця дитині
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вперше провели трансплантацію серця дитині

В Україні вперше провели трансплантацію серця дитині
Джерело:  online.ua

В Україні вперше зробили пересадку серця дитині. Пацієнтом виявився 13-річний хлопчик з села Зарудці, що на Волині. Стан хлопця був критичним, і рахунок ішов на дні. Донором став 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду на трансплантацію дала його дружина. Операцію проводив відомий український кардіохірург Борис Тодуров, вона пройшла у Львові. Про успішну пересадку повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчу

Джерело: Facebook-акаунт директора Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги

Зазначається, що без нових легень пацієнт прожив був не більше декількох місяців. Над операцією спільна команда київських, львівських і польських фахівців.

У відео, опублікованому кардіохірургом Тодоровим, йдеться:

"Хлопчик, якому пересадили серце донора, переніс міокардит і його власне серце як у 70-річного".

"За один день ми у Львові виконали дві унікальні для нашої країни операції. Ми довго готувалися, щоб втілити це в життя. І, без перебільшення, на ці події вся Україна чекала багато років", - написав він.

Легені донора отримав 56-річний житель Львова, у якого понад десять років була хронічна хвороба легенів. Він не виходив з квартири і був кисневозалежним.

Також було вилучено рогівку, її планують пересадити в четвер, 23 вересня. Таку операцію не проводили в Україні останні 20 років.

"Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні – у нас. Стан хлопця був критичним, і рахунок ішов на дні" – йдеться у повідомленні директора Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги.

Хлопець, якому вдалось трансплантувати серце (фото - facebook.com/profile.php)

Крім цього, лікарі також трансплантували дві нирки та печінку - із серцем та легенями це п'ять органів за один день.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?