В Україні впровадили важливе правило обміну валюти
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні впровадили важливе правило обміну валюти

В Україні впровадили важливе правило обміну валюти
Джерело:  online.ua

Національний банк України

з 10 серпня дозволив фізичним особам міняти валюту в сумі до 150 тисяч гривень без надання документа.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацбанку, яка опублікувала відповідну постанову НБУ №364 від 2 серпня 2016 року.


"До цих пір фізична особа, яка мала намір здійснити покупку, продаж або обмін іноземної валюти на будь-яку суму, мала надати документ, що засвідчує особу і резидентність», - пояснили в НБУ.


«З 10 серпня 2016 року фізичні особи зможуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн в еквіваленті без надання документів. Вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тис. грн залишилася відповідно до законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму", - додали в регуляторі.


Як відзначили в НБУ, рішення обґрунтоване тим, що наразі населення продає банкам більше валюти, ніж купує.


Так, в січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення досягла 1,9 млрд дол.


"З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку, правління Національного банку вважає можливим лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами", - вважають в НБУ.


При цьому на операції з купівлі іноземної валюти продовжує поширюватися тимчасове обмеження на максимальну суму не більше 12 тис. грн в день на одну людину.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Національний банк України зберіг прогноз інфляції на 2016 рік на рівні 12%, в той же час в регуляторі не виключають зниження рівня інфляції в поточному році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?