В Україні встановили вартість проїзду по платних дорогах
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні встановили вартість проїзду по платних дорогах

В Україні встановили вартість проїзду по платних дорогах
Джерело:  online.ua

В Україні планують зробити платними кілька ділянок доріг, які українська влада запропонувала обслуговувати приватним інвесторам. 23 грудня Кабмін вже затвердив вартість проїзду по таким дорогам, яка буде розраховується в євро. З проїзд по платних дорогах доведеться платити від 80 копійок за кілометр. Скільки буде коштувати проїзд легкових, вантажних автомобілів і мотоциклів по платних дорогах, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу уряду.

Згідно з постановою Кабміну, ставка плати за кожен кілометр відстані (в євро) складе:

  • для мотоциклів з причепом (коляскою) і без нього, легкових автомобілів - 0,023;

  • для легкових авто з причепом з кількістю місць для сидіння до 10 (включаючи водія), вантажних авто з дозволеною максимальною масою до 3,5 т - 0,023;

  • для вантажних авто з дозволеною максимальною масою від 3,5 до 12 т, автопоїздів з дозволеною максимальною масою до 12 т, автобусів з кількістю місць для сидіння від 10 до 29 і з дозволеною максимальною масою не більше 12 т - 0,045;

  • для вантажних авто і автопоїздів з дозволеною максимальною масою понад 12 т, автобусів з кількістю місць для сидіння більше 29 і з дозволеною максимальною масою понад 12 т.

Як відомо, потенційно платні дороги в Україні будуть встановлені на:

  • ділянці дороги М-03 від Борисполя до Полтави;

  • частині дороги М-06 Київ-Житомир -Рівне;

  • маршруті від Дніпра до Кривого Рогу і Миколаєва (М-04, Н-11);

  • маршруті Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19);

  • маршруті Харків-Дніпро-Запоріжжя (М-29, M-04, M-18);

  • частині дороги М-14 від Херсона до Миколаєва.

Українська влада відзначає, що ці автодороги з'єднують 10 областей України, і більше 12 млн жителів зможуть на собі відчути поліпшення дорожньої інфраструктури після того як там буде проведено реконструкція і капітальний ремонт в рамках Першої програми державно-приватного партнерства в дорожній галузі. Ця програма передбачає, що інвестори після відновлення доріг України будуть утримувати їх протягом наступних 20-25 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні можуть з'явитися платні дороги. Зокрема, плату за проїзд хочуть брати з вантажівок, які перевозять вантаж масою 12 тонн і більше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?