В Україні вступили в силу нові правила паркування: що змінилося
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вступили в силу нові правила паркування: що змінилося

В Україні вступили в силу нові правила паркування: що змінилося
Джерело:  online.ua

У четвер, 27 вересня, в Україні вступили в силу нові правила паркування. Відтепер інспектори зможуть виписувати штрафи і евакуювати автомобілі за неправильне паркування, в тому числі на тротуарах, навіть при відсутності водія.

Нові правила паркування пояснила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, передає ONLINE.UA.

Головним нововведенням є те, що тепер уповноважені особи зможуть виписувати штрафи про порушення парковки під час відсутності водія - раніше вони мали чекати порушника. Також в законі чітко визначено випадки, коли автомобіль зможуть евакуювати. На штафмайданчик відправлятимуть авто, якщо воно буде припарковано в другому або третьому ряду проїжджої частини або на інших заборонених правилами дорожнього руху місцях, наприклад, на трамвайних або залізничних переїздах, у тунелях, на мостах і під ними, на пішохідних переходах та ближче до них на 10 метрів.

Розміри штрафів за неправильну парковку практично не зміняться. За новим законом штраф становитиме 20-кратний розмір від вартості однієї години послуг з користування паркувальним майданчиком. Наприклад, в Києві тарифи на парковку коливаються від 5 до 10 грн за годину, отже штраф за неправильну парковку складатиме приблизно 200 грн.

При цьому порушникам в законі зробили вигідну пропозицію - якщо сплатити штраф протягом 10 банківських днів, за новим законом можна тримати знижку в розмірі 50% від суми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні заборонили будувати автостоянки у дворах багатоповерхівок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?