В Україні вступив в дію «закон про мову», Росія готує відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні вступив в дію «закон про мову», Росія готує відповідь

В Україні вступив в дію «закон про мову», Росія готує відповідь
Джерело:  Укрінформ

Сьогодні, 16 липня, вступає в дію закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Він значно розширює сферу використання української мови, однак частина його положень почне діяти лише через 2 роки. Закон викликав гостру критику Кремля, який вважає його дискримінаційним. Сьогодні, як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ, Росія збирає з цього приводу позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

Пряма трансляція засідання Ради безпеки почнеться о 17:00 за київським часом на сайті ООН.

Раніше представники РФ вже намагалася скликати таке обговорення в травні цього року, однак тоді проведення засідання було заблоковано іншими членами Ради Безпеки, які відзначили його маніпулятивну мету.

Українська делегація послідовно заявляє, що у функції Ради Безпеки ООН входить перш за все підтримання міжнародного миру і безпеки, і функціонування української мови в Україні ніяк не входить в цю категорію.

Разом з тим постійний представник України при ООН Володимир Єльченко зазначив, що він, разом з західними партнерами, планує використати сьогоднішнє засідання Радбезу, скликане Росією, щоб нагадати про п’яту річницю збиття пасажирського літака MH17, утриманні Кремлем військовополонених українських моряків, ескалації на Донбасі і недавньому військовому злочині – розстріл медиків.

Нагадаємо, що не так давно в ООН видали прогноз, якою стане Україна у 2050 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?