В Україні введуть накопичувальні пенсії: Шмигаль оцінив стан реформи
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні введуть накопичувальні пенсії: Шмигаль оцінив стан реформи

В Україні введуть накопичувальні пенсії: Шмигаль оцінив стан реформи
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступив зі сподіванням про ухвалення законопроєкту про накопичувальну пенсійну систему цьогоріч. Він пояснив, стратегію введення іншої системи вже розробили. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами політика, народних депутатів закликатимуть розглянути його якомога скоріше.

"Ми з Міністерством соціальної політики повністю розробили стратегію введення накопичувальної пенсійної системи. Ми її обговорили і узгодили всі нюанси з профільним комітетом Верховної Ради. Зараз це питання перебуває в законодавчій площині. Відповідний проєкт закону підготовлений, будемо просити парламентаріїв прийняти його якнайшвидше, щоб в цьому році ця накопичувальна пенсійна система була введена", - пояснив Шмигаль.

Він зауважив, що введення системи накопичувальної пенсії мало б вже давно відбутися майже на 30 років незалежності України.

"Ще одним злочином, на мій погляд, є, відсутність в Україні цивілізованого фондового ринку. Є презентація, підготовлена Національною комісією з цінних паперів і фондових ринків спільно з USAID, ЄБРР і Американською торговою палатою. Вони готові виділити фінансування. Там величезний масштаб роботи", - звернув увагу Шмигаль.

Він додав, плани уряду передбачають запуск фондового ринку приблизно через один рік. Утім, для цього необхідно продертися крізь великий обсяг законодавчої роботи.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні перевірятимуть абонентів соцвиплат, відповідну постанову ухвалив Кабмін. Цей документ остаточно дозволив органам, що здійснюють державні виплати, отримувати підтвердження відповідності інформації, повідомленої одержувачами державної допомоги, вимогам законодавства, які впливають на визначення їх права на отримання і розмір державних виплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?