В Україні ввели нові правила перевезення дітей в автомобілях
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні ввели нові правила перевезення дітей в автомобілях

В Україні ввели нові правила перевезення дітей в автомобілях
Джерело:  online.ua

В Україні змінили правила дорожнього руху. Зміни, які 24 лютого затвердив Кабмін, стосуються перевезення дітей в автомобілях. Нові правила передбачають установку в легкових автомобілях спеціальних утримуючих систем для перевезення дітей зростом до 145 см. За новими вимогами, автокрісло тепер має чітко відповідати зросту дитини, а дитина в ньому повинна бути обов'язково пристебнута ременями безпеки. Як тепер можна перевозити дітей в автомобілях, уточнив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністрества інфраструктури.

"Безпека на дорозі - це пріоритет №1. Особливо, якщо це питання стосується наших дітей. В Україні вже посилено відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей не в автокріслах. І ми продовжуємо вдосконалювати законодавство, запозичуючи і імплементуючи ключові європейські підходи і правила в підвищенні безпеки цих перевезень ", - пояснив причину змін ПДР Криклій.

Міністр нагадав, що дитяча утримуюча система - це пристрій, здатний утримувати дитину в сидячому або похилому положенні, який в разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому знаходиться, шляхом обмеження рухливості її тіла. Ці системи повинні використовуватися в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки або системами з'єднання дитячої утримуючої системи, передбаченими їх конструкцією, і відповідати вимогам діючих правил і нормативів, зокрема, бути відповідними з зростом і вагою дитини. Раніше цих вимог в ПДР не було.

Як відомо, за порушення правил перевезення дітей в Україні діють штрафи. За перше порушення карають на 510 грн, за повторне - вже на 850 грн.

Важливо нагадати, що 16 лютого 2021 року в Україні посилили відповідальність за п'яне водіння. За п'яну їзду тепер штрафуватимуть на 17 тисяч гривень, а за повторне аналогічне порушення протягом року - на 34 тисячі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки з оплатним вилученням авто або без такого.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні увійшли в моду ЗD номерні знаки для автомобілів, які не відповідають вимогам ДСТУ - це прописано в пункті 4.3 ДСТУ 3650: 2019 "Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови". В патрульної поліції закликали українських власників транспортних засобів відмовитися від модних номерів, попередивши, що за їх використання передбачені штрафи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?