В Україні ввели збір за виліт з країни - що потрібно знати українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні ввели збір за виліт з країни - що потрібно знати українцям

В Україні ввели збір за виліт з країни - що потрібно знати українцям
Джерело:  online.ua

13 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла законопроєкт, який вводить збори за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, відправленого або який прибув в українські аеропорти. Даним законопроєктом вводиться нова стаття в Повітряний кодекс України, яка закріплює поняття "державне мито з суб'єкта авіаційної діяльності". За документ проголосували 256 парламентаріїв при необхідному мінімумі в 226 голосів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ВРУ.

Новий закон встановлює ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України, в розмірі 0,5 долара, на міжнародних рейсах - 2 долари. За кожну тонну вантажу в межах України - 2,5 долара, а в разі здійснення міжнародних перевезень з/в Україну - 10 доларів. При цьому збір не стягуватиметься в разі перевезення вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав, перевезення гуманітарної допомоги, або в Україну відповідно до актів Кабінету міністрів, а також в разі польотів, пов'язаних із забезпеченням проведення робіт по ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних і інших подій.

Також від авіазборів компанії звільнили під час перевезення дітей у віці до двох років, транзитних пасажирів, пасажирів з сервісними квитками і в разі перевезення менше 10 пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій подякував депутатам за прийнятий закон. Він пояснив, що законопроєкт покликаний усунути прогалини в чинному законодавстві, "які провокували численні судові спори на користь окремих авіаперевізників".

"Закон чітко визначає особливості справляння державного мита як за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, так і за кожну тонну вантажу, що відправляється або прибуває в аеропорт України. Це обов'язковий збір для всіх пасажирів внутрішніх і міжнародних рейсів. Але такі зміни ніяк не означають , що ми вводимо нові авіаційні збори або збільшуємо їх розмір. Прийнятим законом встановлюються єдині правила гри для всіх авіаперевізників. Вдячний депутатам за прийняте рішення ", - прокоментував прийняття нового закону Криклій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні хочуть ввести новий податок для дрібних фермерів, які не здають свої земельні паї в оренду, а обробляють самостійно. Якщо законопроект приймуть, то пересічному власнику земельного паю доведеться платити до 6 тисяч гривень на рік. А таких землевласників в Україні майже 5 млн. Дану ініціативу активно підтримує великий агробізнес, який зіткнувся з проблемами через успішного розвитку дрібного агробізнесу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?