В Україні заарештували ще 13 літаків російської авіакомпанії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні заарештували ще 13 літаків російської авіакомпанії

В Україні заарештували ще 13 літаків російської авіакомпанії
Джерело:  online.ua

Суд заарештував ще 13 літаків російського авіаперевізника за незаконні рейси над окупованим Кримом. Ці повітряні судна використовувалися для перевезення пасажирів з пункту і в пункт пропуску "Сімферополь-авіа", який знаходиться на тимчасово окупованій Росією території українського півострова.

Джерело: пресслужба прокуратури АР Крим та Севастополя

В ході досудового розслідування було встановлено, що в порушення норм міжнародного та українського законодавства, російським авіаперевізником незаконно використовувалися 13 пасажирських літаків марки "Airbus" для переправлення осіб через державний кордон України. До речі, по цій кримінальній справі вже було заарештовано 211 літаків

"Здійснення перельотів іноземними (переважно російськими) авіакомпаніями на ОСЬ АР Крим розглядається Україною як порушення норм міжнародного права, дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою кримінальну відповідальність авіаперевізників, операторів і капітанів повітряних суден", - пояснили прокуратурі.

Розслідування триває. Відзначається, що ще не менше 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення на окупований півострів з метою заподіяння шкоди інтересам України.

Заборона на польоти над окупованих Кримом

Україна закрила повітряний простір над Кримом ще навесні 2014 року після окупації півострова Росією. Заборона була введена в зв'язку з неможливістю гарантувати безпеку польотів.

З тих пір на території окупованого Криму офіційно було припинено роботу всіх аеропортів. Але російські окупанти незаконно продовжують польоти.

За 7 років окупації кількість порушень перевищує 200 тисяч. В кінці 2019 року Україна вперше стягнула штраф за незаконний політ в окупованому Криму. Після цього суд заарештував вже більше 200 повітряних суден окупантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?