В Україні заборонили німецький фільм з російською темою
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні заборонили німецький фільм з російською темою

В Україні заборонили німецький фільм з російською темою

В Україні заборонили випуск в прокат німецького фільму "Tschiller: Off Duty" про торгівлю людьми, в якому співробітники Федеральної служби безпеки Росії представлені в якості позитивних героїв.


Рішення про це прийняли в Державному агентстві з питань кіно України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Читайте також: В Україні заборонений ще один російський серіал


"Фільм заборонили через позитивний образ працівника російської Федеральної служби безпеки. Заборона здійснена відповідно до українського законодавства. Фільми, де є позитивні працівники російської ФСБ, ми забороняємо незважаючи на країну-виробника", - прокоментував рішення Госфільма перший заступник голови агентства Сергій Неретін.


Відзначимо, що головний герой фільму, роль якого виконує німецький актор Тіль Швайгер, їде в Москву для порятунку дочки, викраденої торговцями людьми, де йому допомагає майор російської спецслужби, представлений позитивним героєм.


Читайте також: Україна заборонила ще 12 російських фільмів: з'явився список


У Держкіно пояснили, що експерти спецкомісії агентства присутні на проведенні аналізу відповідності фільму з українським законодавством, після чого проводиться голосування.


Користувач соцмереж Жаннета Крайнова нейтрально прокоментувала рішення про заборону фільму: "Я зовсім не дивлюся російські фільми. Мені все одно, що там заборонили". Відзначимо, що в більшості своїй інші користувачі мережі також не виявили обурення прийнятим в Держкіно рішенням.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше німецький актор  Тіль Швайгер відкрив в Гамбурзі ресторан, на відкритті якого був присутній знаменитий український боксер Володимир Кличко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?