В Україні заборонили символіку ще однієї партії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні заборонили символіку ще однієї партії

В Україні заборонили символіку ще однієї партії

Символіка Соціалістичної партії України заборонена 12 квітня наказом Міністерства юстіції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.
Цим наказом затверджено правовий висновок комісії з питань дотримання закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".
Комісія розглянула питання відповідності закону символіки і назви СПУ. Найменування Соціалістичної партії України не суперечить закону про декомунізацію. Також визнано, що статут і програма партії не містять положень, які є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму.
Однак символіка СПУ, а саме - зображення на емблемі і прапорі серпа і молота, не відповідає ч. 1 ст. 4 зазначеного закону. Більш того, керівництво партії обіцяло змінити символіку, але не зробило цього. Це і послужило причиною заборони символіки.


Нагадаємо, бойовики так званої ЛНР розпорядилися прибрати всю українську символіку на підконтрольній їм території Луганської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?