В Україні заборонять пластикові пакети - подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні заборонять пластикові пакети - подробиці

В Україні заборонять пластикові пакети - подробиці
Джерело:  online.ua

Український уряд подав у Верховну Раду законопроєкт 2051-1, який обмежує використання пластикових пакетів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів.

Профільний комітет погодив ініціативу на засіданні у середу, 16 жовтня.

"Міністерство енергетики та захисту довкілля підтримує обмеження обігу пластикових пакетів на території України. А також працює над розробкою закону про заборону одноразових виробів із пластику", - інформує уряд.

Пресслужба відзначила. що на законодавчому рівні пакети поділять на категорії. Надлегкі будуть заборонені для дрібних крамниць та закладів харчування. Також доля спіткає легкі та оксо-розкладні пакети.

Винятком стануть надлегкі пакети для зберігання м'яса, риби та сипучих продуктів на кшталт крупи.
Ті пакети, які не пройшли оцінку законодавством, будуть утилізовані за кошти осіб або організації, що їх придбала.

Уряд нагадав про заборону таких виробів у 33 країнах, а також часткову на території 53 інших.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров'я у липні закликало українців до відмови від поліетиленових пакетів. Колишня очільниця установи Уляна Супрун запропонувала кілька альтернатив для громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?