В Україні зафіксували зростання цін: що подорожчало найбільше
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні зафіксували зростання цін: що подорожчало найбільше

В Україні зафіксували зростання цін: що подорожчало найбільше

Рівень  інфляції в Україні  по відношенню квітня до березня 2016 року збільшився до 3,5%.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу статистики України.


У річному вираженні, порівняно з квітнем 2015 року, інфляція в квітні 2016 року в Україні сповільнилася з 20,9% до 9,8%.


При цьому, з січня по квітень споживчі ціни зросли на 5,1%.


У Держстаті відзначають, що в квітні 2016 року, порівняно з березнем, найбільше в ціні виріс газ, - на 48,4%, паливо і масла зросли на 5,4%, залізничний транспорт, - на 3,3%.


При цьому, в річному вираженні, найбільш збільшилися ціни на опалення і гарячу воду, - на 77,7%, електроенергія зросла на 56,4%, водопостачання - на 37,2%.


Також, ціни на яйця в квітні знизилися на 15,2%, на цукор, - на 2,7%, на овочі, - на 2,1%. У річному вираженні ціни на яйця знизилися також на 15,2%, фрукти подешевшали на 10,4%, паливо і масла, - на 1,9%.


У Держстаті наголошують, що дослідження проводили без урахування окупованих територій, - Криму і частини Донецької і Луганської областей.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Міжнародному валютному фонді за підсумками 2016 року за інфляції в 15,1% прогнозують зростання української економіки на рівні 1,5%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?