В Україні закривають школи на карантин - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні закривають школи на карантин - що важливо знати

В Україні закривають школи на карантин - що важливо знати
Джерело:  online.ua

В Україні невпинно зростає кількість хворих дітей на грип та ГРВІ. Варто звернути увагу на те, що протягом трьох днів такий діагноз отримали понад півтисячі школярів.У Житомирі призупиняють навчання у всіх навчальних закладах через загрозливу ситуацію із кількістю хворих, адже у місті вже зафіксували п'ять смертей від вірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Житомирської міської ради.

В повідомленні зазначається, що карантин у місті триватиме з 27 січня до 5 лютого. Дане рішення було ухвалено в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Заступниця міського голови Марія Місюрова зазначила, що під час наступного засідання комісії, 4 лютого, міська рада перегляне дані моніторингу щодо стану захворюваності та ухвалить відповідні рішення. Крім шкіл та дитсадочків, навчальний процес також буде тимчасово призупинено у професійно-технічних училищах, культурно-спортивному центрі, спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з футболу "Полісся", мистецьких навчальних закладах, музичних та художніх школах", - вказано на сайті.

Варто зазначити, що нещодавно в Бердичівському районі Житомирської області від ускладнень після грипу померла шестирічна дівчинка. Начальник управління освіти Житомира Валентин Арендарчук наголошує, що третина шкіл уже має динаміку, яка перевищує 20% захворюваності учнів.

Нагадаємо, що основні симптоми грипу це: висока температура, яка тримається мінімум п'ять днів; лихоманка; головний біль; ломота у м'язах і суглобах; загальна слабкість; втрата апетиту, нудота; кашель, який може тривати понад два тижні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Вінницькій області було зафіксовано небезпечну форму грипу А, яка здатна спровокувати важкі ускладнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?