В Україні запрацював закон про електронні квитки у міському транспорті
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні запрацював закон про електронні квитки у міському транспорті

В Україні запрацював закон про електронні квитки у міському транспорті
Джерело:  zakon2.rada.gov.ua

Відсьогодні в Україні набуває чинності закон про запровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Закон спрямований на врегулювання питання щодо можливості впровадження світового досвіду використання сучасних ефективних електронних автоматизованих методів обліку пасажироперевезень в міському транспорті.

На думку авторів закону, діюча система оплати та контролю проїзду в міському транспорті застаріла та має багато недоліків. Зокрема, використання паперових квитків не дає можливості контролювати кількість пасажирів.

Очікується, що впровадження електронного обліку пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту дозволить оцінити реальний обіг коштів, а відповідно - оцінити обгрунтованість тарифів на перевезення та можливості оновлення автопарку перевізника.

Читайте також: У Києві з'явилися талони на проїзд для іноземців

Окрім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду, а також зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках.

Закон пропонує також визначити терміни введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду та електронний квиток, встановити обов’язкове забезпечення пільговиків електронними квитками.

Нагадаємо, законопроект Рада ухвалила 17 січня цього року, незабаром його підписав президент України Петро Порошенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, 28 квітня набули чинності зміни у Правила дорожнього руху України у частині руху по колу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?