В Україні запускають онлайн-уроки для учнів 1-4 класів - де і коли дивитися
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запускають онлайн-уроки для учнів 1-4 класів - де і коли дивитися

В Україні запускають онлайн-уроки для учнів 1-4 класів - де і коли дивитися
Джерело:  online.ua

З 28 квітня в Україні запускають онлайн-уроки для учнів 1-4 класів. Уроки будуть транслюватися на YouTube-каналі МОН і по телевізору. Програма розрахована на п'ять тижнів. Уроки проводитимуть з української мови, математики, науки і мистецтва. Де і коли дивитися уроки для учнів початкової школи - розклад на ONLINE.UА.

"Кожен урок триватиме 15 хвилин, що є оптимальним для занять дітей цієї вікової категорії в форматі теле- і онлайн-лекцій. Всього для дітей початкової школи найкращим є безпосередній контакт і навчання зі своїм учителем, тому ми не планували робити онлайн-уроки для дітей цього віку. Однак багато батьків і педагогів звертаються до нас з проханням організувати уроки і для початкової школи", - розповіла в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Вона підкреслила, що саме тому організатори і вирішили додати до Всеукраїнської школі онлайн учнів початкових класів. Основна мета проєкту - допомогти дітям початкової школи, які не мають сучасних девайсів, засобів зв'язку (підключення до інтернету), підтримки дорослих, вчитися дистанційно.

Онлайн-уроки для учнів 1-4 класів - розклад

Крім онлайн-уроків на YouTube-каналі МОН, заняття можна буде дивитися і на телеканалах:

  • 1 клас - Піксель

  • 2 клас - UA: Перший

  • 3 клас - UA: Культура

  • 4 клас - Плюсплюс

Уроки будуть транслюватися щовівторка та щочетверга з 09:00 до 10:00.

Головний методист початкової школи проєкту Інна Большакова розповіла, що при плануванні уроків організатори намагалися зв'язати їх з життям дітей, їх уподобаннями, звичної атмосферою вдома, а також з новітніми технологіями.

"Сучасні діти - активні і непосидючі, і утримати їх біля екранів на уроках - завдання вкрай складне. Але ми сподіваємося, що будемо наближатися до його вирішення, щоб кожна дитина сказала: хочу вчитися", - пояснила вона.

Зйомки уроків проходять в Новопечерській школі Києва - їх будуть вести 20 педагогів, які погодилися взяти участь у проєкті.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що з 6 квітня 2020 року в Україні стартував проект Всеукраїнська школа онлайн. 40 педагогів з Києва на час карантину стали вчителями для всієї країни - вони в онлайн форматі викладають українську мову, алгебру, геометрію, математику, англійську мову, історію, фізику, географію, біографію, хімію, біологію для учнів 5-11 класів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?